ΕΜΕΠΟΛ - Εταιρεια Μεσογειακού Πολιτισμού - Mediterranean Culture Society

Συνέβησαν

 

Εφέτος με ιδιαίτερη χαρά εόρτασαν το Άγιο Πάσχα οι Ορθόδοξοι στην Αττάλεια. Από ημέρες πριν τα παιδιά του νεοσύστατου Κατηχητικού στόλισαν με πολύ ενθουσιασμό τους χώρους του Ενοριακού Κέντρου. 

 

Για περισσότερα πατήστε εδω

 

Για τρίτη χρονιά οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί της  Αλάγιας (σημ.Alanya).  εόρτασαν το Άγιο Πάσχα στον Ι.Ν.Παναγίας Πισιδιώτισσας. Τα αισθήματα συγκινήσεως, χαράς και ευγνωμοσύνης προς τον Αναστάντα Χριστόν, δεν περιγράφονται! 

 

Για περισσότερα πατήστε εδώ

 

Το Χριστός Ανέστη, ακούστηκε και στη Σίδη, εφέτος, για πρώτη φορά μετά από 96 χρόνια. Οι εκεί εγκατεστημένοι Ορθόδοξοι χριστιανοί, με την άδεια των τοπικῶν Αρχών, χρησιμοποίησαν ευρύχωρη αίθουσα του Δήμου, για την πρώτη τους λατρευτική Σύναξη την ημέρα του Πάσχα. 

 

Για περισσότερα πατήστε εδώ

 

 

Η ετήσια εκδήλωση της Εταιρείας Μεσογειακού Πολιτισμού πραγματοποιήθηκε ,όπως κάθε χρόνο χάρη στην συμπαράσταση του καθηγητή κ.Νικολ. Μπρατσιώτη, στην φιλόξενη αίθουσα τελετών της Εταιρείας των Φίλων του Λαού στις 5/11/2017 .

Featured Item Background

Σεπτέμβριος 29, 2017.

 

Στην Αντιόχεια της Πισιδίας, στη Μικρά Ασία, η οποία χτίσθηκε από τον Σέλευκο τον Νικάτορα (πριν το 280 π.Χ.) ανακαλύφθηκαν πολυάριθμα αποσπασματικά γλυπτά που ανήκουν σε αρχιτεκτονικά υπολείμματα και (ελληνικές) αναθηματικές στήλες καθώς και δύο μαρμάρινα γλυπτά, όπως αναφέρει το Sputnik στην τουρκική έκδοσή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δόθηκαν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, οι ανασκαφές που έλαβαν χώρα στην αρχαία πόλη Αντιόχεια της Πισιδίας έφεραν στο φως σημαντικά ευρήματα.

 

 

Στη διάρκεια των εργασιών ανασκαφής και καθαρισμού (σωστικής ανασκαφής) ανακαλύφθηκαν μαρμάρινα αγάλματα καθώς και αναθηματικές στήλες.

 

 

Ανακαλύφθηκε ένα άγαλμα του Θεού Απόλλωνα και της Θεάς Σελήνης σε τοποθεσία που βρίσκεται περίπου 5 χιλιόμετρα ανατολικά της αρχαίας Αντιόχειας της Πισιδίας στην περιοχή Γιαλβάτς της Ισπάρτα (Σπάρτη Μικράς Ασίας).

Οι ανασκαφές που έγιναν με τη φροντίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και του πανεπιστημίου Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ με επικεφαλής τον καθηγητή Δρ Μεχμέτ Οζανλί είχαν ως αποτέλεσμα  την ανακάλυψη του αγάλματος του θεού Απόλλωνα στην αρχαία πόλη της Αντιόχειας της Πισιδίας, το εύρημα μαζί με τα υπόλοιπα θα  παραδοθούν στο μουσείο για έκθεση μετά την ολοκλήρωση της ανασκαφικής έρευνας.

 

 

ΠΗΓΗ :http://www. mikres-ekdoseis.gr

Πρόσκληση Πανηγυρικής Θ. Λειτουργίας

Featured Item Background

 

 

Η ετήσια εκδήλωση της Εταιρείας Μεσογειακού Πολιτισμού πραγματοποιήθηκε ,όπως κάθε χρόνο χάρη στην συμπαράσταση του καθηγητή κ.Νικολ. Μπρατσιώτη, στην φιλόξενη αίθουσα τελετών  της Εταιρείας των Φίλων του Λαού ,στις 25/9/2016 με ομιλητή τον φιλόλογο και βαθύ μελετητή του Μικρασιατικού Πολιτισμού κ. Θοδωρή Κοντάρα  και θέμα «Να σας ταξιδέψω θέλω στης Αττάλειας τα νερά», που παρουσίασε και πρόβαλε ένα σεργιάνι στον Ελληνικό κόσμο της  ευρύτερης περιοχής Αττάλειας-ΑλάγιαςΜικράς Ασίας, με την γνωστή ευρυμάθεια και γλαφυρότητά του .Μουσικά πλαισιώθηκε από τις γυναίκες του Χορευτικού Ομίλου Νέας Ερυθραίας Αττικής.

Σελίδα 1 από 3