ΕΜΕΠΟΛ - Εταιρεια Μεσογειακού Πολιτισμού - Mediterranean Culture Society

Ετήσια εκδήλωση Εταιρείας Μεσογειακού Πολιτισμού

 

 

Η ετήσια εκδήλωση της Εταιρείας Μεσογειακού Πολιτισμού πραγματοποιήθηκε ,όπως κάθε χρόνο χάρη στην συμπαράσταση του καθηγητή κ.Νικολ. Μπρατσιώτη, στην φιλόξενη αίθουσα τελετών  της Εταιρείας των Φίλων του Λαού ,στις 25/9/2016 με ομιλητή τον φιλόλογο και βαθύ μελετητή του Μικρασιατικού Πολιτισμού κ. Θοδωρή Κοντάρα  και θέμα «Να σας ταξιδέψω θέλω στης Αττάλειας τα νερά», που παρουσίασε και πρόβαλε ένα σεργιάνι στον Ελληνικό κόσμο της  ευρύτερης περιοχής Αττάλειας-ΑλάγιαςΜικράς Ασίας, με την γνωστή ευρυμάθεια και γλαφυρότητά του .Μουσικά πλαισιώθηκε από τις γυναίκες του Χορευτικού Ομίλου Νέας Ερυθραίας Αττικής.


Ο επιχώριος Μητροπολίτης Πισιδίας Σεβασμιότατος κ.Σωτήριος Τράμπας στην προσφώνησή του επισήμανε ,με πλήθος στοιχείων ,την έμπρακτη  επαλήθευση του Παύλειου  Λόγου:«….Στον Θεό, ο Οποίος  ως Παντοδύναμος, μπορεί  να πραγματοποιήσει με το πάρα πάνω αυτά, που εμείς ζητούμε ή βάζομε με το νου μας,  με την  δύναμή Του, που ενεργεί μέσα μας…»,«"Τῷ δὲ δυναμένῳ ὑπὲρ πάντα ποιῆσαι ὑπερεκπερισσοῦ ὧν αἰτούμεθα ἢ νοοῦμεν, κατὰ τὴν δύναμιν τὴν ἐνεργουμένην ἐν ἡμῖν….»Και αυτή η επαλήθευση δεν είναι άλλη από την εκ του μηδενός ίδρυση και λειτουργία των μόνιμα επανδρωμένων δύο ιερών ναών : του Αγίου Αλυπίου στην Αττάλεια και της Παναγίας Πισιδιώτισαςστην Αλάγια ,για τους εκεί πολυπληθείς ομοδόξους πιστούς.


Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση φωτογραφικού υλικού από τις λειτουργικές και εορταστικές εκδηλώσεις στην Παναγία ΠισιδιώτισαΑλάγιας κατά το 2016 ,από τον επίτιμο πρόεδρο κ.ΣτέφανοΤσερπάνη και τον κ. Δημήτρη Χαβάτζα.-

 

Media

Στης Αττάλειας τα νερά - Γυναίκες Ερυθραίας