ΕΜΕΠΟΛ - Εταιρεια Μεσογειακού Πολιτισμού - Mediterranean Culture Society

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΒ.ΠΙΣΙΔΙΑΣ ΣΤΗΝ : ΧΙΟ,ΣΜΥΡΝΗ,ΑΝΤΙΟΧΕΙΑ- ΕΓΙΡΝΤΙΡ-ΝΗΣΙΟΝ-ΣΑΛΑΓΑΣΣΟ-ΣΠΑΡΤΗ ΠΙΣΙΔΙΑΣ- ΑΤΤΑΛΕΙΑ,ΙΕΡΑΠΟΛΗ,ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ,ΕΦΕΣΟ

Με την ευκαιρία της Πατριαρχικής Θ.Λειτουργίας στο Ι.Ν.Αγίων Αναργύρων Νησίου Εγίρντιρ

Οργανώνεται 9ήμερη προσκυνηματική εκδρομή στη

ΧΙΟ-ΣΜΥΡΝΗ-ΑΝΤΙΟΧΕΙΑ ΠΙΣΙΔΙΑΣ-

ΕΓΙΡΝΤΙΡ-ΝΗΣΙΟΝ-ΣΑΛΑΓΑΣΣΟ-ΣΠΑΡΤΗ-

ΑΤΤΑΛΕΙΑ-ΙΕΡΑΠΟΛΗ-ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ-ΕΦΕΣΟ

Πρόγραμμα εκδρομής

Τρίτη 10 Ιουλίου 2018  Συγκέντρωση στο Λιμάνι του Πειραιά ώρα 21.00 και επιβίβαση στο πλοίο… με προορισμό τη Χίο. 1η διανυκτέρευση εν πλω. Άφιξη στη Χίο νωρίς το πρωί της 11 Ιουλίου.

 

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018 Ώρα 8.00 π.μ. επιβίβαση στο καραβάκι από το λιμάνι της Χίου και μετά από μίας ώρας ευχάριστο διαδρομή, άφιξη στο Τσεσμέ (Τουρκία). Επιβίβαση σε πολυτελές πούλμαν και αναχώρηση με προορισμό τη Σμύρνη. Επίσκεψη-δέηση στο ναό των αγίων Βουκόλου και Πολυκάρπου Σμύρνης, στο Μπασμανέ, ξενάγηση στην ιστορική Προκυμαία (Κε) και τον τόπο Μαρτυρίου του Αγίου Πολυκάρπου (Καντιφέ Καλέ). Συνάντηση με το πούλμαν που θα έχει έρθει από Β.Ελλάδα και Αιβαλί οδικώς. Αναχώρηση για Γιάλβατς (Αντιόχεια της Πισιδίας) με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη στο Γιάλβατς, εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας, βραδινό φαγητό και συνάντηση με τον Μητροπολίτη Πισιδίας σεβασμιότατο Σωτήριο Τράμπα. 2η διανυκτέρευση στην Αντιόχεια της Πισιδίας.

 

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018 Προαιρετικά πρωινό στο ξενοδοχείο και στις 9-11 π.μ. Όρθρος και Θ. Λειτουργία στον προσφάτως ανακαλυφθέντα Ναό της Αντιοχείας Πισιδίας γύρω από τον οποίο ανακαλύφτηκαν Τάφοι του 11ου  αιώνα. Δέηση στον Ι. Ν. Αγ. Παύλου που κτίστηκε στην θέση της Συναγωγής όπου κήρυξε ο απ.Παύλος στην πρώτη του αποστολική περιοδεία πάνω στην οποία χτίστηκε αργότερα μεγαλοπρεπής ναός και επίσκεψη στο Αρχαίο θέατρο της Αντιόχειας στο οποίο υπέστη μαρτύριο η αγ.Θέκλα και πολλοί μάρτυρες. Η πόλη της Αντιόχειας, είναι πατρίδα της Αγίας Μαρίνας και χιλιάδων Αγίων Μαρτύρων. Γνωριμία με τους ντόπιους αρχαιολόγους που εργάζονται για την ανάδειξη των μνημείων της Πισιδίας. Επίσκεψη στο Μουσείο της Αντιόχειας και αναχώρηση για τη Σπάρτη της Πισιδίας. Θα επισκεφτούμε τους δύο μεγάλους ναούς της Σπάρτης (Εισοδείων της Θεοτόκου και Γενέσιον της Θεοτόκου). Ελεύθερος χρόνος για ψώνια στην αγορά της Σπάρτης που διαθέτει προϊόντα ρόδων.

Επιστροφή στο Εγίρντιρ στις όχθες της ομώνυμης λίμνης, βραδινό φαγητό στο γραφικό Νησίον.  3η διανυκτέρευση στο Εγίρντιρ.

 

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

 Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και μετάβαση στη Σαλαγασσό που υπήρξε μία από τις σημαντικότερες πόλεις της Πισιδίας ήδη από τους ελληνιστικούς χρόνους. Εκτιμάται ότι ιδρύθηκε περί τα τέλη του 5ου πΧ αιώνα και 

εγκαταλείφτηκε περί τις αρχές του 13ου αιώνα.  Το ιστορικό κέντρο της πόλης έχει έρθει στο φως, ενώ μεγάλα έργα ανάπλασης έχουν ολοκληρωθεί.

Επιστροφή στο Εγίρντιρ, επίσκεψη στους τοπικούς άρχοντες και ετοιμασία για τον Εσπερινό των Αγίων Αναργύρων στον ανακαινισμένο ναό που βρίσκεται στο Νησίον. Μετά τον Εσπερνό θα ακολουθήσει βραδινό εορταστικό  πρόγραμμα σε υπαίθριο χώρο Νησίου Εγιρδίρ. Δείπνο.  διανυτέρευση στο Εγίρντιρ.

 

 

 

Σάββατο 14 Ιουλίου 2018

Προαιρετικό πρωινό στο ξενοδοχείο μας.  Όρθρος και Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα Ι.Ναόν Αγ. Αναργύρων Νησίου Εγίρδιρ. Θα ακολουθήσει εορταστικό γεύμα. Αναχώρηση για Αττάλεια. Άφιξη στο Καλέιτσι. Μ. Εσπερινός Εορτής των εν Πισιδία & Παμφυλία Διαλαμψάντων   Αγίων στον Ι. Ναόν Απ. Παύλου-Αγ. Αλυπίου Ατταλείας. Εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας στην Αττάλεια και δείπνο. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα στην πόλη. 5η διανυκτέρευση στην Αττάλεια.

 

Κυριακή 15 Ιουλίου 2018.

Προαιρετικό πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Όρθρος και Πατριαρχική Θ. Λειτουργία, Εορτής των εν Πισιδία και Ατταλεία Αγίων στον ως άνω Ι. Ν. Ατταλείας. Εγκαίνια Επισκοπείου Ατταλείας υπό του Οικουμενικού Πατριάρχου. Δεξίωση. Γεύμα με εορταστικό Πρόγραμμα σε εξοχικό Εστιατόριο. Απόγευμα ελεύθερο για επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης και βόλτα στο Καλέιτσι.  Βραδινό στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση στην Αττάλεια. 6η διανυκτέρευση στην Αττάλεια.

 

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο μας αναχώρηση με πρώτο προορισμό την Ιεράπολη της Φρυγίας όπου και ο τόπος μαρτυρίου και ο ναός του αγίου Φιλίππου. Θα θαυμάσουμε το εξαιρετικό φυσικό φαινόμενο που σχηματίζουν τα ασβεστολιθικά πετρώματα και θα ξεναγηθούμε στον πλούσιο  αρχαιολογικό χώρο. Συνεχίζουμε για Κουσάντασι. Εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και γνωριμία με το γοητευτικό τουριστικό θέρετρο. 7η διανυκτέρευση στο Κουσάντασι.

 

Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας κι αναχώρηση για την Έφεσο. Αφού ξεναγηθούμε στην αρχαία πόλη θα προσκηνύσουμε τον τάφο του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου μέσα στον ομώνυμο ναό και θα συνεχίσουμε για Σμύρνη. Εσπερινός στον Ι.Ν.Αγίας Φωτεινής Σμύρνης καιγνωριμία με τους ντόπιους αδελφούς. Στη συνέχεια αναχωρούμε για Τσεσμέ από όπου θα περάσουμε με το καραβάκι στη Χίο. Ελεύθερος χρόνος για ψώνια, φαγητό και περιήγηση στο λιμάνι της Χίου. Αναχώρηση για Πειραιά με το βραδινό καράβι. (περίπου 23.00 μ.μ.) 8η διανυκτέρευση εν πλω.

 

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

‘Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά νωρίς τα χαράματα. Τέλος του προσκυνήματος.

                                               ******

Κόστος προγράμματος κατ’ άτομο με διαμονή σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο 570 ευρώ.

Διαφορά μονόκλινου 70 ευρώ

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται:

-Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πειραιάς-Χίος, Χίος-Τσεσμέ, Τσεμέ-Χίος και Χίος-Πειραιάς σε οικονομική θέση.

-6 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4 αστέρων με πρωινό και βραδινό (εκτός από το τελευταίο βράδυ στη Χίο) Μόνο το ξενοδοχείο της Αντιόχειας είναι τριών αστέρων. Δύο διανυκτερεύσεις εν πλω.

-Μετακινήσεις-εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με πολυτελές πούλμαν.

-Επίσημη ελληνόφωνη ξεναγός.

Δεν περιλαμβάνονται:

-Μεσημεριανά φαγητά και ποτά στη διάρκεια των φαγητών.

-Είσοδοι σε μουσεία

-Φιλοδωρήματα.

Οι ενδιαφερόμενοι:

1.Θα πρέπει να μας ενημερώσουν για την συμμετοχή τους τηλεφωνικά και με e-mail στην ηλ.διεύθυνση mathitikigonia@hotmail.com στέλνοντας:

-το ονοματεπώνυμό τους με λατινικούς χαρακτήρες γραμμένο ακριβώς όπως στην ταυτότητα ή το διαβατήριό τους (το οποίο πρέπει να λήξει 6 μήνες μετά την 11 Ιουλίου 2018)

-την ταχυδρομική τους διεύθυνση,

-τον αριθμό διαβατηρίου ή ταυτότητάς τους (εάν έχουν καινούρια ελληνική ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες δεν χρειάζεται διαβατήριο)

-την ημερομηνία γέννησής τους,

-σταθερό και κινητό τηλέφωνο για επικοινωνία.

2.Και να δώσουν προκαταβολή 180 ευρώ ως τις 25 Φεβρουαρίου 2018

Εξόφληση εκδρομής θα γίνει 10 Ιουνίου 2018

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 2109821630, 6972319158 (8-10 μ.μ.) κ.Αναστασία Αρπατζή ή τον κ.Πέτρο Ξενάκη

Για γενική ενημέρωση διαβάστε:

1.Μητροπολίτου Πισιδίας Σωτηρίου Τράμπα «Παύλος, ο Απόστολος των Εθνών» εκδόσεις Εν Πλω (παραγγελίες τηλ. 2107626193)

2. «Αττάλεια, η αρχόντισσα της Μεσογείου» Εκδόσεις Εταιρείας Μεσογειακού Πολιτισμού. (παραγγελίες τηλ. 2107626193)

 

Με την ευκαιρία της Πατριαρχικής Θ.Λειτουργίας στο Ι.Ν.Αγίων Αναργύρων Νησίου Εγίρντιρ

Οργανώνεται  Οκταήμερη προσκυνηματική εκδρομή στα

 

ΔΑΡΔΑΝΕΛΙΑ-ΛΑΜΨΑΚΟ-ΚΑΛΛΙΠΟΛΗ-(ΚΥΔΩΝΙΕΣ)ΑΪΒΑΛΙ-

ΣΜΥΡΝΗ-ΑΝΤΙΟΧΕΙΑ ΠΙΣΙΔΙΑΣ-

ΕΓΙΡΝΤΙΡ-ΝΗΣΙΟΝ-ΣΑΛΑΓΑΣΣΟ-ΣΠΑΡΤΗ-

ΑΤΤΑΛΕΙΑ-ΙΕΡΑΠΟΛΗ-ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ

 

Πρόγραμμα εκδρομής

 

Τρίτη 10 Ιουλίου 2018  Ώρα 7.00 π.μ.συγκέντρωση στην κεντρική Πλατεία της Καβάλας και αναχώρηση οδικώς με πολυτελές πούλμαν με προορισμό τη Σμύρνη. Περνάμε τα σύνορα και κατευθυνόμαστε νότια. Επιβίβαση σε φερυμποτ για να περάσουμε τα Δαρδανέλια. Στάση στην Καλλίπολη και  Λάμψακο. Στο Αϊβαλί επίσκεψη στον ανακαινισμένο ναό του Ταξιάρχη και συνάντηση με τους συνταξιδιώτες μας που φτάνουν από Λέσβο ακτοπλοϊκώς.Άφιξη στη Σμύρνη. Βραδινό στο ξενοδοχείο μας.  διανυκτέρευση στην Σμύρνη.

 

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018. Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και ξενάγηση στην πόλη της Σμύρνης. Ξεκινάμε με δέηση στον Ι.Ν.Αγίας Φωτεινής Σμύρνης. Γνωριμία με τους ντόπιους αδελφούς. Συνεχίζουμε με επίσκεψη-δέηση στο ναό των αγίων Βουκόλου και Πολυκάρπου Σμύρνης, στο Μπασμανέ, ξενάγηση στην ιστορική Προκυμαία (Κε) και τον τόπο Μαρτυρίου του Αγίου Πολυκάρπου (Καντιφέ Καλέ). Συνάντηση με το πούλμαν που θα έχει έρθει από  Χίο. Αναχώρηση για Γιάλβατς (Αντιόχεια της Πισιδίας) με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη στο Γιάλβατς, εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας, βραδινό φαγητό.

2η Διανυκτέρευση στο Γιάλβατς.

 

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018 Προαιρετικά πρωινό στο ξενοδοχείο και στις 9-11 π.μ. Όρθρος και Θ. Λειτουργία στον προσφάτως ανακαλυφθέντα Ναό της Αντιοχείας Πισιδίας γύρω από τον οποίο ανακαλύφτηκαν Τάφοι του 11ου  αιώνα. Δέηση στον Ι. Ν. Αγ. Παύλου που κτίστηκε στην θέση της Συναγωγής όπου κήρυξε ο απ.Παύλος στην πρώτη του αποστολική περιοδεία πάνω στην οποία χτίστηκε αργότερα μεγαλοπρεπής ναός και επίσκεψη στο Αρχαίο θέατρο της Αντιόχειας στο οποίο υπέστη μαρτύριο η αγ.Θέκλα και πολλοί μάρτυρες. Η πόλη της Αντιόχειας, είναι πατρίδα της Αγίας Μαρίνας και χιλιάδων Αγίων Μαρτύρων.Γνωριμία με τους ντόπιους αρχαιολόγους που εργάζονται για την ανάδειξη των μνημείων της Πισιδίας. Επίσκεψη στο Μουσείο της Αντιόχειας και αναχώρηση για τη Σπάρτη της Πισιδίας. Θα επισκεφτούμε τους δύο μεγάλους ναούς της Σπάρτης (Εισοδείων της Θεοτόκου και Γενέσιον της Θεοτόκου). Ελεύθερος χρόνος για ψώνια στην αγορά της Σπάρτης που διαθέτει προϊόντα ρόδων.

Επιστροφή στο Εγίρντιρ στις όχθες της ομώνυμης λίμνης, βραδινό φαγητό στο γραφικό Νησίον.  3η διανυκτέρευση στο Εγίρντιρ.

 

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

 

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και μετάβαση στη Σαλαγασσό που υπήρξε μία από τις σημαντικότερες πόλεις της Πισιδίας ήδη από τους ελληνιστικούς χρόνους. Εκτιμάται ότι ιδρύθηκε περί τα τέλη του 5ου πΧ αιώνα και εγκαταλείφτηκε περί τις αρχές του 13ου αιώνα.  Το ιστορικό κέντρο της πόλης έχει έρθει στο φως, ενώ μεγάλα έργα ανάπλασης έχουν (σχεδόν) ολοκληρωθεί.

Επιστροφή στο Εγίρντιρ, επίσκεψη στους τοπικούς άρχοντες και ετοιμασία για τον Εσπερινό των Αγίων Αναργύρων στον ανακαινισμένο ναό που βρίσκεται στο Νησίον. Μετά τον Εσπερνό θα ακολουθήσει βραδινό εορταστικό  πρόγραμμα σε υπαίθριο χώρο Νησίου Εγιρδίρ. Δείπνο.  διανυτέρευση στο Εγίρντιρ.

 

Σάββατο 14 Ιουλίου 2018

 

Προαιρετικό πρωινό στο ξενοδοχείο μας.  Όρθρος και Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα Ι.Ναόν Αγ. Αναργύρων Νησίου Εγίρδιρ. Θα ακολουθήσει εορταστικό γεύμα. Αναχώρηση για Αττάλεια. Άφιξη στο Καλέιτσι. Μ. Εσπερινός Εορτής των εν Πισιδία & Παμφυλία Διαλαμψάντων   Αγίων στον Ι. Ναόν Απ. Παύλου-Αγ. Αλυπίου Ατταλείας. Εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας στην Αττάλεια και δείπνο. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα στην πόλη. 5η διανυκτέρευση στην Αττάλεια.

 

Κυριακή 15 Ιουλίου 2018.

 

Προαιρετικό πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Όρθρος και Πατριαρχική Θ. Λειτουργία, Εορτής των εν Πισιδία και Ατταλεία Αγίων στον ως άνω Ι. Ν. Ατταλείας. Εγκαίνια Επισκοπείου Ατταλείας υπό του Οικουμενικού Πατριάρχου. Δεξίωση. Γεύμα με εορταστικό Πρόγραμμα σε εξοχικό Εστιατόριο. Απόγευμα ελεύθερο για επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης και βόλτα στο Καλέιτσι.  Βραδινό στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση στην Αττάλεια.

6η διανυκτέρευση στην Αττάλεια.

 

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018

 

 

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο μας αναχώρηση με πρώτο προορισμό την Ιεράπολη της Φρυγίας όπου και ο τόπος μαρτυρίου και ο ναός του αγίου Φιλίππου. Θα θαυμάσουμε το εξαιρετικό φυσικό φαινόμενο που σχηματίζουν τα ασβεστολιθικά πετρώματα και θα ξεναγηθούμε στον πλούσιο  αρχαιολογικό χώρο. Συνεχίζουμεγια Κουσάντασι. Εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και γνωριμία με το γοητευτικό τουριστικό θέρετρο. 7η διανυκτέρευση στο Κουσάντασι.

 

Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας κι αναχώρηση για Καβάλα με ενδιάμεση στάση στο Αϊβαλί. Αναχώρηση των συμπροσκυνητών  μας με το καραβάκι για Λέσβο. Συνέχιση της διαδρομής και τέλος του ταξιδιού στην Καβάλα, αργά το βράδυ.

                                              ******

Κόστος προγράμματος κατ’ άτομο με διαμονή σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο 520 ευρώ.

Διαφορά μονόκλινου 70 ευρώ

 

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται:

-7 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4 αστέρων με πρωινό και βραδινό (ημιδιατροφή) Μόνο το ξενοδοχείο της Αντιόχειας είναι τριών αστέρων.

-Μετακινήσεις-εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με πολυτελές πούλμαν.

-Μετάβαση και επιστροφή στην Καβάλα με πολυτελές πούλμαν.

-Επίσημη ελληνόφωνη ξεναγός.

Δεν περιλαμβάνονται:

-Μεσημεριανά φαγητά και ποτά στη διάρκεια των φαγητών.

-Είσοδοι σε μουσεία

-Τα ακτοπλοϊκά Λέσβος-Αϊβαλί και Αϊβαλί-Λέσβος (για τους Μυτιληνιούς)

-Φιλοδωρήματα.

 

Οι ενδιαφερόμενοι:

1.Θα πρέπει να μας ενημερώσουν για την συμμετοχή τους τηλεφωνικά και με e-mail στην ηλ.διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. στέλνοντας:

-το ονοματεπώνυμό τους με λατινικούς χαρακτήρες γραμμένο ακριβώς όπως στην ταυτότητα ή το διαβατήριό τους (το οποίο πρέπει να λήξει 6 μήνες μετά την 11 Ιουλίου 2018)

-την ταχυδρομική τους διεύθυνση,

-τον αριθμό διαβατηρίου ή ταυτότητάς τους (εάν έχουν καινούρια ελληνική ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες δεν χρειάζεται διαβατήριο)

-την ημερομηνία γέννησής τους,

-σταθερό και κινητό τηλέφωνο για επικοινωνία.

 

2.Και να δώσουν προκαταβολή 180 ευρώ ως τις 25 Φεβρουαρίου 2018

Εξόφληση εκδρομής θα γίνει 10 Ιουνίου 2018

 

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 2109821630, 6972319158 (8-10 μ.μ.) κ.Αναστασία Αρπατζή ή τον κ.Πέτρο Ξενάκη

 

Για γενική ενημέρωση διαβάστε:

 

1.Μητροπολίτου Πισιδίας Σωτηρίου Τράμπα «Παύλος, ο Απόστολος των Εθνών» εκδόσεις Εν Πλω (παραγγελίες τηλ. 2107626193)

2. «Αττάλεια, η αρχόντισσα της Μεσογείου» Εκδόσεις Εταιρείας Μεσογειακού Πολιτισμού. (παραγγελίες τηλ. 2107626193)